1. Hjem
  2. Leverandører
  3. Natre
  4. Ta gode valg når du velger vinduer

Natre vinduer

Foto: Natre

Best isolasjon gir best bokomfort

Isolasjon er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger vinduer. God isolasjon kan hjelpe deg å spare energi og redusere strømutgiftene, da det vil holde varmen innendørs i vintermånedene og holde varmen ute om sommeren.

Pål Søvik er daglig leder i Tid Bolig og har lang erfaring som byggmester. «Folk går gjerne for store vinduer nå. Disse glassflatene blir et svakt punkt i huset, som lekker luft og varme. Så skal du kjøpe nye vinduer, bør du se til at de møter de høyeste energikravene på markedet» rådgir Søvik.

Dessuten står et nytt EU-direktiv på trappene, med mål om at alle boliger skal oppnå nullutslippsstatus og ha energiklasse A innen 2050. Du bør derfor gå for vinduer som er mest mulig energieffektive, det vil si de med 3-lags glass og lavest mulig U-verdi (en indikator for isoleringsevne).

 

Natre vinduer

Foto: Natre

Design etter ditt ønske

Valg av vinduer påvirker også utseendet på huset, så det er viktig å velge vinduer som passer til designet og arkitekturen. Moderne design innebærer kanskje store vindusflater, mens hus med mer tradisjonell stil bør ha vinduer deretter.

Du står fritt til å bestemme hvilken størrelse vinduene skal ha, ettersom hvert vindu blir produsert etter dine mål.

Finn ditt vindu

Fastkarmvinduer som ikke lar seg åpne kan du få i størst størrelser og du kan kombinere dem med åpningsbare vinduer, mens sprosser kan bryte opp vindusflaten på ulike måter, og hjelper til med å forsterke det tradisjonelle uttrykket eller gi deg et mer moderne, industrielt preg.

Ikke minst kan du ha vinduer i hvilken farge du selv ønsker. Og har du vedlikeholdsfri aluminiumkledning utenpå, kan du få forskjellig farge inne og ute. «Vi selger mange sorte vinduer nå om dagen, men det har også vært populært å ha grå farge innvendig og hvitt ute» forteller Søvik.

“På Ekeberg i Oslo bygger vi for eksempel noen boliger i disse dager hvor vi benytter store vindusflater og sort design på vinduene. Dette gir et veldig eksklusivt uttrykk” forteller Søvik.

 

Natre vinduer

Foto: Natre

Velg riktig for fremtiden

Det er viktig å tenke litt fremover i tid når du velger vinduer. Du vil at vinduene skal vare i mange år, så sørg for å velge produkter av høy kvalitet. Du vil også at vinduene skal være enkle å vedlikeholde, og tilvalget med aluminiumkledning er populært. «Folk vil ha det fint, men vil ikke holde på med vedlikehold» forklarer Søvik. Mot et lite pristillegg vil du kunne slippe skraping og maling for all tid ved å gå for dette alternativet.

Hvis du velger store vinduer, bør du i tillegg vurdere å sette inn solvarmedempende glass i de vinduene. «Sol ødelegger mye gulv og møbler hvis ikke den blir skjermet. Store vinduer kan også bidra til overoppheting innendørs i sommerhalvåret, så da hjelper det med slike funksjonsglass» forteller Søvik. «Og sitter vinduene litt vanskelig til for utvendig vask, anbefaler vi selvrensende glass. Jeg har selv prøvd slike vinduer privat, og det er en imponerende god funksjon» innrømmer Søvik om dette tilvalget.

Gjør du veloverveide og gode valg i dag, kan du få vinduer som gir deg høy bokomfort og holder seg vakre i mange år fremover. Natre legger sin ære i å utvikle og produsere produkter som varer, og gjør det på en måte som setter minst mulig fotavtrykk på miljøet. 

 

Ta kontakt med oss i Idéhus, og vi hjelper deg med videre planlegging